Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει απο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε αντίδραση στις διεθνείς κυρώσεις που στοχεύουν να πλήξουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Tass και RIA Novosti ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί απο την Δύση στη Ρωσία, έχουν προς το παρόν παγώσει σχεδόν τα μισά των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας και έχουν φέρει σε επικίνδυνα επίπεδα την Ρωσική οικονομία.

Σε δήλωση του σε Ρωσικά ΜΜΕ, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε: «Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τη συζητήσουμε δημόσια».

Ο ίδιος δήλωσε ότι το μόνο που μπορεί να πει «είναι ότι, σύμφωνα με τα καθήκοντά μας, θα δώσουμε στους εταίρους μας προειδοποίηση ενός έτους προτού τερματίσουμε τις εργασίες μας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».

Η δήλωση αυτή πάντως δεν περιλαμβάνει την προειδοποίηση αυτή και μάλλον το ζήτημα αποχώρησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό απο τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμα: Προσπάθεια προβοκάτσιας στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα