«Ρωσία και Κίνα θα επιτεθούν τον άλλο μήνα» λέει βουλευτής των ΗΠΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ότι η Ρωσία και η Κίνα σύντομα θα επιτεθούν στην Ουκρανία και την Ταϊβάν αντίστοιχα προβλέπει ο βουλευτής των ΗΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Michael McCaul.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός βουλευτής είπε πως αναμένει ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία και η Κίνα θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει την Ταϊβάν μόλις ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα δείτε τη Ρωσία να εισβάλλει στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα», είπε. «Και νομίζω ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες… η Κίνα έχει γίνει τόσο προκλητική, τόσο επιθετική στη Νότια Σινική θάλασσα που θα αρχίσετε να βλέπετε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να εισβάλλει στην Ταϊβάν».

Η Κίνα τις τελευταίες επτά δεκαετίες έχει ορκιστεί να διεκδικήσει εκ νέου το νησί της Ταϊβάν, το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Την Παρασκευή, η Κίνα κατηγόρησε ξανά τις ΗΠΑ για καταπάτηση της κυριαρχίας της μετά την είσοδο ενός πολεμικού πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Σινικής θάλασσας που διεκδικεί το Πεκίνο.

Ο Zhu Fenglian, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου της κινεζικής κυβέρνησης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι όσοι υποστηρίζουντην ανεξαρτησία της Ταϊβάν βλάπτουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, προσθέτοντας ότι όσοι παίζουν με τη φωτιά το μόνο που πετύχουν είναι να καούν, αναφέρει το κινεζικό κρατικό Πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την ειδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version