Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), πολλές επιθέσεις είχαμε σήμερα στη δυτική Ιντλίμπ, καθώς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη μαζί με το Συριακό Πυροβολικό και την Συριακή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές τους σε διάφορες πόλεις και χωριά της περιοχής Ιντλίμπ (Idlib) στην Συρία οι οποίες συνεχίζονται μέχρι αυτήν την ώρα.
Η Ιντλίμπ είναι η τελευταία περιοχή των λεγόμενων Σύρων ανταρτών που μαστίζεται όμως από ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις και επιβιώνει χάρης στην στήριξη της Τουρκίας που διατηρεί και ένοπλες δυνάμεις σταθμευμένες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το SOHR επιβεβαίωσε τουλάχιστον 16 αεροπορικές επιδρομές από ρωσικά αεροσκάφη, με στόχο τοποθεσίες όπως:
- Μπντάμα
- Haluz
- Jaftlik Haj Hamoud
- Al-Za’anyah
- Al-Qarqur στο Sahil Al-Ghab
Αυτή η αύξηση των αεροπορικών επιδρομών πιστεύεται από το SOHR ότι είναι η συνέχεια της απάντησης στην επίθεση με drone καμικάζι στις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα κατά την τελετή αποφοίτησης Στρατιωτικής Ακαδημίας προκαλώντας απώλειες άνω των 100 ατόμων.
Επιπλέον, οι ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ έχουν επίσης εντείνει τους βομβαρδισμούς τους, με το SOHR να επιβεβαιώνει ένα μπαράζ βομβαρδισμών με περισσότερες από 500 οβίδες και δεκάδες ρουκέτες να στοχεύουν διάφορες περιοχές και χωριά εντός της ζώνης «αποκλιμάκωσης» στην ύπαιθρο της Idlib.
Δυστυχώς από τις Ρωσικές και Συριακές επιθέσεις υπάρχουν θλιβερές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό που μαστίζεται από πολλά χρόνια πολέμου και κακουχιών.
Διαβάστε σχετικά:



