Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ρωσία επιδιώκει να «δημιουργήσει συνθήκες ώστε κανένας να μην θέλει να την πολεμήσει» -Πούτιν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ειπε ότι η Ρωσία προστατεύει τον εαυτό της, καθιστώντας το κόστος επίθεσης στη χώρα υπερβολικά υψηλό για να το επιχειρήσει κανείς.

“Οι ΗΠΑ μας ξεπέρασαν” από την άποψη των ετήσιων αμυντικών δαπανών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Ο Donald Τrump μου είπε ότι έχουν υιοθετήσει έναν τρελό [στρατιωτικό] προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, $ 738 δισεκατομμύρια.”

“Μου είπε ότι το κόστος ήταν πολύ υψηλό, αλλά έπρεπε να το κάνει” , ανέφερε, περιγράφοντας τον ομόλογό του ως “υποστηρικτή του αφοπλισμού, όπως λέει”.

Όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες, η Ρωσία ακολουθεί την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιαπωνία, με αμυντικό προϋπολογισμό αξίας 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων

, αν και η χαμηλότερη βάση κόστους της δίνει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τα περισσότερα δυτικά κράτη.

“Επιπλέον, οι ετήσιες δαπάνες μας μειώνονται. Αντίθετα, οι δαπάνες άλλων χωρών αυξάνονται “, δήλωσε ο Πούτιν.

Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε ενάντια σε κανέναν. Θα δημιουργήσουμε συνθήκες έτσι ώστε κανείς να μην θέλει να πολεμήσει εναντίον μας.

ΠΗΓΗ: RUSSIA TODAY

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα