Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΡΩΣΙΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: “Είστε αδύναμοι μπροστά μας”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η δέσμευση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας να μιλήσει με τη Ρωσία μόνο «από θέση ισχύος» θα πέφτει στο κενό όσο το Βερολίνο εξαρτάται από τις ΗΠΑ για την ασφάλειά του, δήλωσε η Μόσχα το Σάββατο.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι:

«Υπάρχει δύναμη εκεί, αλλά δεν είναι δική σας, και δεν μπορείτε να την ελέγξετε, η Γερμανία βρίσκεται ολοκληρωτικά εντός της στρατιωτικής σφαίρας των ΗΠΑ».

Επίσης, συμβούλεψε τη Γερμανία να μην αισθάνεται αισιόδοξη επειδή οι πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ αποθηκεύονται εκεί. «Μπορεί να μοιάζει με δύναμη, αλλά δεν είναι δική τους», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά έρχονται σε απάντηση στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer, η οποία είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι «η ρωσική πλευρά έχει επενδύσει πολύ στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της, έχουν νέα όπλα και η απειλή έχει γίνει πολύ πιο εμφανής».

Όπου η Γερμανία πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, όπως για την αποστρατικοποίηση, πρέπει να το κάνει «από θέση ισχύος και θα πρέπει να ενισχύσουμε τη θέση μας», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε επίσης στις παρατηρήσεις της Kramp-Karrenbauer, με την εκπρόσωπο να λέει στους δημοσιογράφους ότι η προειδοποίηση πως η Ρωσία είναι μια αυξανόμενη απειλή ήταν σαν προσπάθεια μαθητή δημοτικού να αντισταθμίσει την άγνοιά του επί του μαθήματος φωνάζοντας και λέγοντας ανοησίες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα