Ρωσία & Ασάντ διαλύουν την υποδομή των ισλαμιστών του Ερντογάν – Φόβος νέου “Έβρου”

Ρωσία & Ασάντ διαλύουν την υποδομή των ισλαμιστών του Ερντογάν – Φόβος νέου “Έβρου”

Η Ρωσία και ο Συριακός Αραβικός Στρατός στοχεύουν συστηματικά την Ενεργειακή Υποδομή της Συριακής Αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Οι επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών της Ιντλίμπ αλλα και εναντίον του TFSA που βρίσκεται κατα μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και υποστηρίζονται απο την ίδια περιλάμβανουν κυρίως επιθέσεις με βαλλιστικους πυραύλους κατά διυλιστηρίων πετρελαίου αλλα και αεροπορικές προσβολές εναντίον της ηλεκτρικής υποδομής της περιοχής της Ιντλίμπ.

Η Ρωσία προσπαθεί να αποτρέψει τη βιωσιμότητα μιας εναλλακτικής πολιτικοοικονομικής αυτονομίας μέσω των εξαγωγών πετρελαίου στις περιοχές που εδρεύουν οι “φιλοι” της Άγκυρας.

Για να γίνει πιο κατανοήτο, σε περίπτωση που η τοπική οικονομία της Ιντλίμπ που στηρίζεται κυρίως απο το πετρέλαιο των περιοχών αυτών πληγεί σφοδρά στην παραγωγή πετρελαίου, η Τουρκία θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει μια νέα τεράστια εισροή μαζών Σύρων μεταναστών που επιδιώκουν να ξεφύγουν ψάχνοντας τρόπο να περάσουν είτε προς την Τουρκία είτε προς την Ευρώπη.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα έχει ένα ευρύ φάσμα επιπτώσεων για τον Ερντογάν, ο οποίος θα έχει σύντομα εναν νέο πονοκέφαλο να ασχοληθεί & πολυ πιθανό ειναι να βρεί ξανα τρόπους να εξάγει αυτον τον πονοκέφαλο και προς την Ελλάδα.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »