Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ρωσία: «Αναχαιτίσαμε πολλαπλές Ουκρανικές επιθέσεις με USV και UAV»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου κατέστρεψε τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη (USV) και πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που είχαν ως στόχο τη γέφυρα του Κερτς και την περιοχή του Μπέλγκοροντ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα τρία ουκρανικά USV καταστράφηκαν τη νύχτα μεταξύ 1 και 2 Σεπτεμβρίου. Τα μη επανδρωμένα σκάφη φέρεται να είχαν στόχο τη γέφυρα του Κερτς που ενώνει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας και αποτελεί ζωτικής σημασίας οδό ανεφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Η γέφυρα αυτή έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων.

Ρωσία: «Αναχαιτίσαμε πολλαπλές Ουκρανικές επιθέσεις με USV και UAV»
By u24.gov.ua

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ακόμα ότι από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου έγιναν πέντε απόπειρες επίθεσης σε ρωσικό έδαφος από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΜ της Ρωσίας, τα UAV καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Ρωσία: «Αναχαιτίσαμε πολλαπλές Ουκρανικές επιθέσεις με USV και UAV»
By gur.gov.ua

Η Ουκρανία δείχνει να βασίζεται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία των drone στη στρατηγική της έναντι της Ρωσίας, αφού ουκρανικές επιχειρήσεις με UAV μέσα στη ρωσική επικράτεια και με USV γύρω από την Κριμαία είναι πλέον καθημερινές. Οι εν λόγω επιθέσεις, επιτυχημένες ή μη, έχουν φέρει σημαντική ανατροπή στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας, καθώς όπως έχουν δηλώσει και Ουκρανοί αξιωτούχοι έχουν μεταφέρει τον πόλεμο και στο ρωσικό έδαφος.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα