ΡΟΜΠΟΤ ΜΑΧΗΣ: Για πρώτη φορα το URAN-9 & Nerekhta σε Ρωσική άσκηση

ΡΟΜΠΟΤ ΜΑΧΗΣ: Για πρώτη φορα το URAN-9 & Nerekhta σε Ρωσική άσκηση

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα ρομπότ μάχης “Uran-9” και “Nerekhta” συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις “Zapad (Δύση) 2021” μαζί τις υπόλοιπες Ρωσικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή των ρομπότ στη στρατιωτική άσκηση:

“Τα ρομπότ ένοπλης αναγνώρισης και υποστήριξης πυρών Uran-9 και Nerekhta χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε κοινούς σχηματισμούς μάχης παράλληλα με τις μονάδες του στρατού. Τα ρομπότ και πιο συγκεκριμένα το Uran-9, συνέβαλαν στην καταστροφή εχθρικών οχημάτων και τεθωρακισμένων απο απόσταση 3 έως 5 χιλιομέτρων μέσω της χρήσης πυραύλων και συμβατικών πυρών”, ανέφερε το Ρωσικό υπουργείο.

Αυτά τα ρομπότ είναι οπλισμένα με πολυβόλο Kord 12,7 mm και εκτοξευτή χειροβομβίδων AG-30M 30 mm.

Τα ρομπότ Nerekhta είναι ικανά να παρέχουν πυρά υποστηρίξεως στις επιτιθέμενες μονάδες και να συμμετέχουν και υποστηρικτικά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις παραδίδοντας πυρομαχικά και εξοπλισμό στις χερσαίες δυνάμεις με ασφάλεια.

Η χρήση των Ρομπότ μάχης έγινε στην στρατιωτική άσκηση “ZAPAD” που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απο τις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μεχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή 200.000 στρατιωτών που θα καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια της Λευκορωσίας σε μια προσπάθεια της Μόσχας να στείλει ενα μήνυμα στο ΝΑΤΟ.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »