Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ρομπέρτα Μετσόλα: «Όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη, η Ευρώπη δεν είναι ολόκληρη»

Ρομπέρτα Μετσόλα: «Όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη, η Ευρώπη δεν είναι ολόκληρη»

0
Ρομπέρτα Μετσόλα: «Όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη, η Ευρώπη δεν είναι ολόκληρη»
Photo by European Parliament from EU, CC BY 2.0

Η Ρομπέρτα Μετσόλα που εξελέγη νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ομιλία αμέσως μετά την εκλογή της δήλωσε πως η Ευρώπη ποτέ δεν θα είναι ολόκληρη όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη.

Η Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρθηκε στη δήλωση της Μαλτέζας πολιτικού και της ευχήθηκε «καλή αρχή» στη νέα της θέση.

Η Κύπρια πολιτικός έγραψε συγκεκριμένα:

«Νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μετσόλα. Μια πολύ άξια πολιτικός και φίλη της Κύπρου στο τιμόνι της Ευρώπης. Στην ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της τόνισε πως «Ποτέ δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ολόκληρη όσο η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη». Εύχομαι από καρδιάς καλή αρχή με κοινό στόχο να καταφέρουμε μαζί να ενώσουμε την Ευρώπη!».

«Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμου, αλλά και θεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες για το τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ – την Κύπρο – υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ,» είπε επίσης για το Κυπριακό η Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ως Nemesis HD θέλουμε να επισημάνουμε τη σημαντικότητα της ύπαρξης πολιτικών στην ηγεσία της ΕΕ που να ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων της ίδιας της ένωσης και όλων των κρατών-μελών χωρίς διακρίσεις και μικροπολιτικές.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ