ΡΑΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μία αξιέπαινη προσπάθεια προέβη ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου στην Κρήτη, τις δύσκολες μέρες που περνάμε με φόντο τον κορονοϊό και τις ελλείψεις σε οινόπνευμα και αντισηπτικά.

Ο Σύλλογος έστειλε επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, πήρε την απόφαση να διαθέσει τέσσερις με πέντε τόνους τσικουδιάς τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή οινοπνεύματος και άλλων υλικών πρώτης ανάγκης.

Την πρωτοβουλία αυτή έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Βρέντζος στο Ράδιο Κρήτη και απηύθυνε κάλεσμα σε άλλους αποσταγματοποιούς να συνεισφέρουν.

Οπως είπε ο κ. Βρέντζος, η παράδοση της τσικουδιάς μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ είναι δυνατό να διατεθούν επιπλέον ποσότητες, αν κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς αποσταγματοποιών να προχωρήσουν σε νέα απόσταξη προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό ώστε να είναι έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών χωρίς να πρέπει να υποστούν προηγουμένως άλλη επεξεργασία.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version