Αρχική ΝΑΤΟ ΓΑΛΛΙΑ RAFALE ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Τεράστια συμφωνία ΗΑΕ – Γαλλίας για Rafale F4

RAFALE ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Τεράστια συμφωνία ΗΑΕ – Γαλλίας για Rafale F4

0
Photo by Falcon® Photography

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή η υπογραφή σύμβασης 16 δισ. ευρώ μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Γαλλίας για την προμήθεια 80 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Η Dassault Aviation, κατασκευαστής των RAFALE, ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγόρασαν την αναβαθμισμένη έκδοση F4 του μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων, γεγονός που καθιστά την Πολεμική Αεροπορία των Εμιράτων, την πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το Rafale F4 εκτός Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγής όπλων της χώρας. Εν μέσω του διήμερου ταξιδιού του στον Περσικό Κόλπο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε την πρώτη του στάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση των αεροσκαφών στο αραβικό κράτος.

RAFALE
Photo by Kremlin.ru

Η Γαλλία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από το 2009 λειτουργεί γαλλική ναυτική βάση στο Port Zayed του Άμπου Ντάμπι, ενώ γαλλικά μαχητικά και προσωπικό σταθμεύουν επίσης στην αεροπορική βάση Al-Dhafra, μια τεράστια στρατιωτική βάση έξω από την πόλη του Άμπου Ντάμπι, η οποία στεγάζει επίσης αρκετές χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μια γαλλική επιτυχία και «εξαιρετικά νέα για τη Γαλλία και την αεροναυπηγική βιομηχανία της».

NEMESISHD.GRΜοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!
– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια.

Exit mobile version