Εϊλάτ, Ισραήλ – Το Ισραήλ μέσω δήλωσης του IDF ανέφερε επίσημα ότι ένας πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης χτύπησε επιτυχώς χωράφι κοντά στην Ισραηλινή πόλη Εϊλάτ, νωρίς τη Δευτέρα. Αυτό το περιστατικό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα βλήμα των Χούθι έπληξε ισραηλινό έδαφος χωρίς να αναχαιτιστεί ή να χτυπήσει σε άλλες χώρες, οδηγώντας σε εικασίες για τη πιθανή χρήση του νέου «υπερηχητικού» πυραύλου που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι Χούθι όπως είχαμε αναφέρει στο NEMESIS HD πρόσφατα.
Σύμφωνα με το IDF, ο πύραυλος, ο οποίος εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από την Ερυθρά Θάλασσα, παρακολουθούνταν στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, χωρίς ευτυχώς από το χτύπημα να προκληθούν απώλειες ή υλικές ζημιές.
Η επιτυχία του χτυπήματος και η μη αναχαίτιση θέτει ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες του πυραύλου, υποδεικνύοντας πιθανώς είτε την πρόβλεψη του Ισραήλ ότι θα αστοχήσει ή και την ανάπτυξη του πρόσφατα νέου «υπερηχητικού» όπως αποκαλούν οι Χούθι πυραύλου που μπορεί να φτάσει ταχύτητα 8 Mach.
Η πιθανότητα αυτή όχι μόνο σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη δυναμική της περιφερειακής αυτής σύγκρουσης, αλλά τονίζει επίσης το διευρυμένο βεληνεκές και το επίπεδο της τεχνολογίας πυραύλων που διαθέτουν οι Χούθι μέσω του Ιράν. Σε παλαιότερες περιπτώσεις το Ισραήλ είχε προχωρήσει στην κατάρριψη των απειλών αυτών μέσω συστημάτων αεράμυνας ARROW 3 αλλά και μέσω μαχητικών αεροσκαφών που περιπολούν πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.
Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ