ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ: Μεταμεσονύχτιο κυνηγητό στο Καστελόριζο

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ: Μεταμεσονύχτιο κυνηγητό στο Καστελόριζο

Περιστατικό με ιδιωτικό ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν δυο Τούρκοι, σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Παρατηρητήριο Μεγίστης ενημέρωσε το Λιμενικό της Ρόδου, σκάφος του οποίου περιπολούσε στην περιοχή, σχετικά με το ταχύπλοο που κινούταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς φώτα, με κατεύθυνση προς τα νότια της νήσου Ρω και περίπου ένα ναυτικό μίλι από το Καστελόριζο.

Οι λιμενικοί ενεργοποίησαν τη σειρήνα και χρησιμοποίησαν οπτικά σήματα και τηλεβόα, ζητώντας από τους επιβαίνοντες του σκάφους να σταματήσουν, δεν έλαβαν όμως ανταπόκριση.

Το σκάφος του λιμενικού, μετά την αγνόηση των σημάτων του καταδίωξε το ταχύπλοο, του οποίου ο χειριστής πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει.

Το λιμένικο έριξε προειδοποιητικές βολές εκ των οποίων η μία στη μηχανή του σκάφους. Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και στη στνέχεια συνελλήφθησαν οι Τούρκοι επιβαίνοντες.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του δόθηκε προθεσμία ως το Σάββατο για να απολογηθούν.

Ο ένας εκ των δραστών δήλωσε ότι δεν γνωρίζε πως είχε κάνει κάτι παράνομο και ότι μαζί με τον φίλο του πήγαιναν το σκάφος στο Καλκάν για επισκευή. Όπως ισχυρίστηκε, το σκάφος ανήκει σε έναν άλλο φίλο του και πέρασαν κάτω από το Καστελόριζο γιατί δεν είχαν έγγραφα μαζί τους και δεν ήθελαν να τους εντοπίσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Share
Translate »