Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν Σαουδική Αραβία drones Τουρκία, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Ζητάνε UAVs αλλά κάνουν ασκήσεις με την Ελλάδα”, NEMESIS HD

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: “Ζητάνε UAVs αλλά κάνουν ασκήσεις με την Ελλάδα”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη, ότι η Σαουδική Αραβία ζήτησε να αγοράσει τουρκικά drones.

Σύμφωνα με το RT Arabic, ο Ερντογάν είπε: “Λάβαμε ένα αίτημα από τη Σαουδική Αραβία σχετικά με στρατιωτικά drones”.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν εξέφρασε και πάλι τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να πραγματοποιήσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τη χώρα μας, υποδηλώνοντας ότι το ενδεχόμενο μιας συμφωνία για τα UAVs θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική συμπεριφορά του Ριάντ.

“Η Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα, ωστόσο, την ίδια στιγμή, η μας ζητά στρατιωτικά drones. Ελπίζουμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα ήρεμα χωρίς να υπάρξουν εντάσεις” δήλωσε ο Ερντογάν.

Το Ριάντ έχει ήδη συνάψει συμφωνία για μεταβίβαση τεχνογνωσίας με την ιδιωτική εταιρεία Vestel της Τουρκίας που επιτρέπει στη Σαουδική Αραβία να κατασκευάσει τα δικά της στρατιωτικά drones.

Ωστόσο, εικάζεται ότι η Σαουδική Αραβία επιδιώκει εξοπλιστικές συμφωνίες που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα εμπάργκο όπλων που της έχουν επιβληθεί από ορισμένες δυτικές χώρες με αφορμή τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Υεμένη.

Share
Translate »