Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρώτη αποκάλυψη μικρού Ρωσικού μη επανδρωμένου οχήματος εδάφους (UGV) οπλισμένο με εκτοξευτή AGS-17 κατά της Ουκρανίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ουκρανία-Ρωσία: Σε μια σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο του Μπαχμούτ, ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει αναπτύξει μικρά μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους (UGV) εξοπλισμένα με αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων 40 mm AGS-17, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη του σύγχρονου πολέμου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και πληροφορίες από πολλαπλές πηγές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν μέσω πηγών την καταστροφή αυτών των χερσαίων ρομπότ μάχης μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV). Αυτές οι πληροφορίες τονίζουν την αυξανόμενη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων στη μάχη, αλλά αντικατοπτρίζουν επίσης τη μεταβαλλόμενη δυναμική του πολέμου όπου η τεχνολογία και η καινοτομία διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερους ρόλους.

Πρώτη αποκάλυψη μικρού Ρωσικού μη επανδρωμένου οχήματος οπλισμένο με εκτοξευτή AGS-17 κατά της Ουκρανίας
PHOTO: UNKNOWN X SOURCE

Η πρώτη αναφερόμενη ανάπτυξη αυτών των «ρομπότ» από τα ρωσικά στρατεύματα σημειώθηκε κοντά στο Μπαχμούτ. Οι αυτόματοι εκτοξευτές χειροβομβίδων AGS-17 που είναι τοποθετημένοι σε αυτές τις ρομποτικές πλατφόρμες αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ισχύ πυρός για ένα τόσο μικρό και ειδικά μη επανδρωμένο σύστημα.

Η εισαγωγή ρομπότ μάχης στο πεδίο της μάχης από τις ρωσικές δυνάμεις είναι μια σαφής ένδειξη της μεταβαλλόμενης φύσης του πολέμου, όπου τα μη επανδρωμένα συστήματα και τα τηλεκατευθυνόμενα όπλα γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα όπως άλλωστε είδαμε εξαρχής σε αυτόν τον πόλεμο με την χρήση εκατοντάδων ή χιλιάδων Drone και UAV σε αέρα, θάλασσα και τώρα σε ξηρά. Αυτή η αλλαγή όχι μόνο αμφισβητεί τις παραδοσιακές έννοιες της μάχης, αλλά εγείρει επίσης ηθικά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του πολέμου, όπου η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, ο αυτοματισμός και οι απομακρυσμένες δυνατότητες μπορούν να καθορίσουν τις στρατιωτικές συγκρούσεις.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα