ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ T-84 OPLOT-M ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ: Μετά από 8 χρόνια

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι ΗΠΑ παρέλαβαν τελικά το Ουκρανικό άρμα μάχης T-84 Oplot-M, το οποίο η Ουκρανία χρειάστηκε σχεδόν εννέα χρόνια για να κατασκευάσει λόγω μιας σειράς καθυστερήσεων.

Το ουκρανικό άρμα μάχης T-84 “Oplot-M” είναι μια έκδοση υψηλής τεχνολογίας του σοβιετικού T-80. Έχει σχεδιαστεί για να χτυπά στόχους εδάφους, καθώς και εναέριους στόχους σε χαμηλο ύψος, παρέχοντας παράλληλα ανώτερη προστασία και υψηλή ευκινησία για τις χερσαίες δυνάμεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του T-80.

Είναι οπλισμένο με πυροβόλο 125 mm με αυτόματη επαναγέμιση, σύστημα αντίμετρων, το οποίο μειώνει την πιθανότητα χτυπήματος απο αντιαρματικούς πυραύλους με τις ΗΠΑ να δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του προχωρώντας σε σύμβαση για την προμήθεια του “T-84” (Oplot-M) το 2012.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να παραλάβουν το άρμα μάχης το 2013, αλλά οι προθεσμίες δεν τηρήθηκαν. Ο στρατός των ΗΠΑ αγοράζει συχνά ξένα άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα για σκοπούς δοκιμών και για την εκπαίδευση των δυνάμεών του.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version