Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ και πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Κυριακή 13 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπου θα παρακολουθήσει τη Θεία λειτουργεία.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι θα γευματίσει με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Προεδρική κατοικία. Τα τουρκικά media αναφέρουν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ελληνική κυβέρνηση προς το παρόν ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κυβερνόντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, όχι μόνο αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντηση αλλά για ακόμα μια φορά εκφράστηκε επιθετικά εναντίον της Ελλάδας. Ο Ομέρ Τσελίκ επεσήμανε ότι η Ελλάδα ανάγει τα ελληνικοτουρκικά ζητήματα σε τουρκο-ευρωπαϊκά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί. Η ατζέντα περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατικοποίηση των νησιών από πλευράς της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Γιατί αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Τρυπάει βάρκες προσφύγων από τη Συρία και τους υποβάλει σε βασανιστήρια. Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα.
Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ρωσίας»: ΥΠΕΞ κατά Ρωσικής Πρεσβείας και Ζαχάροβα – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα