Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σάλος έχει ξεσπάσει στα τουρκικά ΜΜΕ με τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει στην επιθετική συμπεριφορά της.

«Δεν θέλω να πιστέψετε ότι, επειδή οι τόνοι έχουν εν μέρει αλλάξει, ότι δεν συνεχίζουμε να γινόμαστε αποδέκτες επιθετικής ρητορικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία φυσικά στερείται σοβαρότητας. Πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων που ακολουθήσαμε, τείνοντας χέρι φιλίας ενώ ταυτόχρονα έχουμε έτοιμη μία δέσμη πιθανών περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτή εξακολουθεί να είναι -κατά τη γνώμη μου- η σωστή προσέγγιση,» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν με αφορμή τη δήλωση Μητσοτάκη ότι ενώ η Τουρκία επιδιώκει τον διάλογο, η Αθήνα ανεβάζει τις εντάσεις.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα