Προειδοποίηση ΗΠΑ στην Κίνα για Ρωσία

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Photo by 由Balk /MSC

Συνάντηση στη Ρώμη είχαν ο Αμερικανός Σύμβουλος Ασφαλείας Jake Sullivan και ο Κινέζος διπλωμάτης Yang Jiechi για να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία και το πως αυτές επηρεάζουν τις σχέσεις Κίνας – Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan συναντήθηκε σήμερα με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και Διευθυντή του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Yang Jiechi στη Ρώμη της Ιταλίας,» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από περίπου δύο ώρες ο Λευκός Οίκος.

«Η συνάντησή τους ακολούθησε την βιντεοδιάσκεψη στις 15 Νοεμβρίου 2021 μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Σι. Ο κ. Sullivan έθεσε μια σειρά ζητημάτων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, με ουσιαστική συζήτηση για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Τόνισαν επίσης τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην συνάντηση Sullivan – Yang αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price, ο οποίος ανέφερε ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε τον Κινέζο διπλωμάτη ότι η πιθανή στήριξη της Κίνας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα είχε επιπτώσεις.

«Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και η αντιπροσωπεία μας εξέφρασαν άμεσα και πολύ ξεκάθαρα τις ανησυχίες μας σχετικά με την υποστήριξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ρωσία στον απόηχο της εισβολής και τις επιπτώσεις που θα είχε οποιαδήποτε τέτοια υποστήριξη στη σχέση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας όχι μόνο με εμάς, αλλά και στις σχέσεις της σε όλο τον κόσμο,» δήλωσε ο Ned Price.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bayraktar TB 2 κατά των Ρώσων | Δημοσίευσαν βίντεο οι Ουκρανοί – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR