Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πούτιν για Μπάιντεν και ΝΑΤΟ: «Λέει ανοησίες – Θα έχει πρόβλημα η Φινλανδία»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τους ισχυρισμούς του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για σχέδιο της Ρωσίας να επιτεθεί σε νατοϊκά κράτη απέρριψε κατηγορηματικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε συνέντευξή του σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας την Κυριακή ο Πούτιν εξήγησε πως δεν έχει τέτοια πρόθεση χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Μπάιντεν «ανοησίες», ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξέλιξη των σχέσεων με την Φινλανδίας μετά το κλείσιμο των συνόρων της με την Ρωσία και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Είναι εντελώς ανοησίες – και νομίζω ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν το καταλαβαίνει. Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο, κανένα συμφέρον – κανένα γεωπολιτικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, πολιτικό ούτε στρατιωτικό – να πολεμήσει χώρες του ΝΑΤΟ» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος και πρόεσθεσε πως ο Αμερικανός ομόλογός του μάλλον τα λέει αυτά για να δικαιολογήσει την «λανθασμένη πολιτική» του.

Πούτιν για Μπάιντεν και ΝΑΤΟ: «Λέει ανοησίες - Θα έχει πρόβλημα η Φινλανδία»
By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=119126143

Προηγουμένως, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς να υποστηρίξουν τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει πως αν ο Πούτιν κέρδιζε τον πόλεμο με την Ουκρανία, δεν θα σταματούσε εκεί και θα εισέβαλε και σε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να καταλήξουν να πολεμάνε αμερικανικά στρατεύματα εναντίον ρωσικών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος παρά την άρνηση του για σχέδιο επίθεσης σε νατοϊκές χώρες συνέχισε μιλώντας για τις εντάσεις με τη Φινλανδία και την πρόσφατη ένταξή της στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Με αφορμή το κλείσιμο των συνορών της Φινλανδίας και τις κατηγορίες για ενορχήστρωση μεταναστευτικής κρίσης από τη Ρωσία, ο Πούτιν είπε πως μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν προβλήματα με τη Φινλανδία αλλά τώρα θα προκύψουν.

«Έσυραν τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Είχαμε καμιά διαφωνία μαζί τους; Όλες οι διαφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των εδαφικών στα μέσα του 20ου αιώνα, έχουν λυθεί εδώ και καιρό. Δεν υπήρχαν προβλήματα εκεί. Τώρα θα υπάρξουν γιατί θα δημιουργήσουμε τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε εκεί έναν αριθμό στρατιωτικών μονάδων» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα