Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως αντέδρασαν τα Τουρκικά ΜΜΕ και η κοινή γνώμη στα «Ελληνικά» F-35;

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποβαθμίσουν την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στο Τέξας όπου επιθεώρησε την γραμμή παραγωγής των F-35 αλλά η Τουρκική κοινή γνώμη δεν φαίνεται να είδε την εξέλιξη με καλό μάτι.

Ας αρχίσουμε με τα Τουρκικά ΜΜΕ

Πολύ λίγες είναι οι αναφορές στην επίσκεψη του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στις ΗΠΑ σχετικά με τα F-35, πράγμα το οποίο δεν συνηθίζουν να κάνουν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης καθώς βαπτίζουν προβοκάτσια ακόμα και μια απλή επίσκεψη σε ένα Ελληνικό νησί.

Όσοι αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, την παρουσιάζουν ως κάτι εντελώς ασήμαντο και σε κάποιες περιπτώσεις σχολιάζουν ότι οι ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο τιμωρούν την Τουρκία για την επιλογή των S-400.

Πως αντέδρασαν τα Τουρκικά ΜΜΕ και η κοινή γνώμη στα «Ελληνικά» F-35;
Two U.S. Air Force F-35A Lightning II aircraft assigned to the 421st Fighter Squadron, Hill Air Force Base, Utah, fly behind a U.S. Air Force KC-135 Stratotanker aircraft assigned to the 506th Expeditionary Air Refueling Squadron, Andersen Air Force Base, Guam, over the Pacific Ocean, (U.S. Air Force photo by Master Sgt. Nicholas Priest)

Η Τουρκική κοινή γνώμη για τα Ελληνικά F-35…

Παρα την, ως τώρα, υποβάθμιση απο τα Τουρκικά ΜΜΕ της όλης διαδικασίας προμήθειας των μαχητικών F-35 απο την Ελλάδα, οι Τούρκοι πολίτες φαίνονται να διχάζονται απο αυτή την εξέλιξη.

Στην πλειονότητα τους φαίνεται με μια γρήγορη «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υποτιμούν και αυτοί την απειλή, λέγοντας επιχειρήματα που τους δίνει έτοιμα η Τουρκική προπαγάνδα μερικά απο τα οποία συνήθως είναι:

  • Έχουμε S-400
  • Έχουμε UAV
  • Δεν τα χρειαζόμαστε
  • Το εθνικό μαχητικό TF-X θα είναι καλύτερο απο τα F-35

Βέβαια υπάρχουν και οι φωνές που βλέπουν τι έρχεται στο Αιγαίο και σχολιάζουν με θυμό τις αποφάσεις της Τουρκικής ηγεσίας που έχουν αφήσει εκτός παιχνιδιού το σύνολο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός των προβληματισμένων Τούρκων αυξήθηκε δραματικά μετά και την διαδικασία ορισμού εμποδίων απο το Κογκρέσο των ΗΠΑ και ως προς την αναβάθμιση των Τουρκικών F-16 σε επίπεδο Viper (F-16V).

Διαβάστε ακόμα: Πότε έρχονται τελικά τα πρώτα 30 Marder στην Ελλάδα; (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα