Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολωνός υπουργός Άμυνας: “Προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ρωσικής Αυτοκρατορίας”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας προειδοποίησε οτι η Ρωσία προσπαθεί να ανοικοδομήσει την Ρωσική Αυτοκρατορεία, την ώρα που Αμερικανοί στρατιώτες σπεύδουν να ενισχύσουν τα Ουκρανο-Πολωνικά σύνορα υπο τον φόβο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΗΠΑ
Photo by Staff Sgt. Bertha A. Flores / U.S. Army

Μετά απο την διαταγή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για ανάπτυξη περίπου 1.700 στρατιώτών στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μια μικρή ομάδα επίλεκτων ειδικών δυνάμεων και εξοπλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών εντοπίστηκε να προσγειώνεται την Κυριακή στη νοτιοανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα της με την Ουκρανία.

Το Πολωνικό αεροδρόμιο Rzeszów–Jasionka , που βρίσκεται 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, εξακολουθεί να δέχεται εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες των ΗΠΑ από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία.

Συγκεκριμένα, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Boeing C-17 Globemaster από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών μετέφερε μερικές δεκάδες στρατιώτες και οχήματα.

Κατα την προσγείωση των αεροσκαφών Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε: «Η εθνική μας συνεισφορά εδώ στην Πολωνία δείχνει τη συμπάθειά μας προς όλους τους συμμάχους μας εδώ στην Ευρώπη και, σαφώς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας, γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί».

«Η αποτροπή και η αλληλεγγύη είναι οι πιο αποτελεσματικές απαντήσεις στην επιθετική πολιτική της Ρωσίας, στην επιθετική προσπάθεια ανοικοδόμησης της ρωσικής αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak.

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα