Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πολωνία: Ενδιαφέρον για απόκτηση 96 ! AH-64E Apache

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Πολωνία τρέχει ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της παρουσίας Ρωσικών Δυνάμεων στο θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Υπουργός Άμυνας της Πολωνίας δημοσίευσε:

Πολωνία: Ενδιαφέρον για απόκτηση 96 ! AH-64E Apache - NEMESIS HD
(U.S. Army photo by Capt. Stephen James)

«Άλλο ένα καλό νέο! Στείλαμε αίτημα στις ΗΠΑ σχετικά με την απόκτηση 96 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E APACHE στην τελευταία έκδοση GUARDIAN για τις ανάγκες της Αεροπορίας Στρατού μας. Μαζί με τα ελικόπτερα θα αποκτήσουμε και μεταφορά τεχνογνωσίας» ανέφερε στην ανακοίνωση του.

Η Πολωνία αγοράζει και τεράστιες ποσότητες όπλων για τις χερσαίες δυνάμεις της με μια πρόσφατη συμφωνία με την Νότια Κορέα που αν ολοκληρωθεί θα έχει ως αποτέλεσμα η Πολωνία να αγοράσει τουλάχιστον 180 άρματα μάχης K2, 212 αυτοκινούμενα πυροβόλα K9 και 48 μαχητικά FA-50 στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Αν συνεχίσει έτσι η Πολωνία με αντίστοιχες συμφωνίες όπως την κολοσσιαία πιθανή συμφωνία για τα 96 AH-64E Apache, σύντομα θα έχει έναν απο τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον των ελληνικών πυραυλακάτων: Αντικαθιστώντας τα παλιά σκάφη

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα