Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΩΝΙΑ: Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις Turkish Airlines, Belavia και FlyDubai

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις Turkish Airlines, Belavia και FlyDubai

0
Photo By KM B - Own work, CC BY-SA 4.0

-ΠΟΛΩΝΙΑ:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Turkish Airlines, της Belavia και της FlyDubai καθώς μετά απο έρευνες έχει διαπιστωθεί οτι βρίσκονται πίσω απο την μεταφορά μεταναστών με απευθείας πτήσεις στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μίνσκ.

Το Reuters αναφέρει οτι έλαβε πληροφορίες απο 3 αξιωματούχους της Ευρωπαικής Ένωσης που κράτησαν το καθεστώς ανωνυμίας τους, ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 15 Νοεμβρίου αναμένονται να τεθούν σε ισχύει οι νέες κυρώσεις της ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να στοχεύσουν και άλλες αεροπορικές εταιρίες πέρα απο την κρατική Belavia της Λευκορωσίας.

“Η ΕΕ θα διερευνήσει τον τρόπο επιβολής κυρώσεων, που θα περιλαμβάνει μια μαύρη λίστα, αεροπορικών εταιρειών τρίτων χωρών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ανθρώπων”, ανέφερε η Ούσουλα φον ντερ Λάιεν την Δευτέρα.

Μια τέτοια κίνηση μπορεί να απαγορεύσει πτήσεις της Belavia, της Turkish Airlines & της FlyDubai σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση και για αυτο τον λόγο η Τουρκία ηδη προσπαθεί να μπαλώσει το ζήτημα.

Με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας της Πολωνίας που γιορτάζεται σήμερα, η Τουρκία μεσω του ΥΠΕΞ της εξέδωσε ανακοίνωση οτι βρίσκεται στο πλευρό της Πολωνίας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας κατηγόρησε επίσημα την Τουρκία οτι συντονίζεται με Λευκορωσία και Ρωσία, εναντίον της Πολωνίας.

Η κατάσταση είναι πολυ τεταμένη και παρά τα μεγάλα λόγια αξιωματούχων της ΕΕ δεν ειναι τόσο πιθανό να υποβάλουν απαγόρευση πτήσεων στην Turkish Airlines προς το παρόν, καθώς απο εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει γυρισμός στις σχέσεις με την Τουρκία.

NEMESISHD.GR – Η Αντιγραφή του κειμένου απαγορεύται χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version