Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πολλαπλά μηνύματα Νετανιάχου για Λίβανο: «Δώσαμε ένα παράδειγμα στους φίλους τους – Θα κάνουμε ότι χρειαστεί»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πολλαπλά σήμερα τα μηνύματα του Ισραήλ προς τους εχθρούς του, με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, να αναφέρει κοινή δήλωση από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Ιωάβ Γκάλαντ για την συνέχιση του πολέμου στην Γάζα κατά της Χαμάς αλλά και με ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του Νετανιάχου προς την Χεζμπολάχ (Λίβανος).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο Ισραηλινοί πολιτικοί ενημέρωσαν τους βουλευτές του κόμματος τους για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στις νότιες και βόρειες περιοχές του Ισραήλ. Στη δήλωσή τους, ο Νετανιάχου και ο Γκάλαντ δήλωσαν ότι αυτές οι συγκρούσεις δεν θα τελειώσουν σύντομα. Τόνισαν μάλιστα ότι αυτές οι μάχες αναμένεται να διαρκέσουν πολλούς μήνες τόσο στο Βορρά κατά της Χεζμπολάχ όσο και στον Νότο κατά της Χαμάς.

Με αυτή τη δήλωση, η ισραηλινή κυβέρνηση δείχνει ότι είναι έτοιμη για μια παρατεταμένη περίοδο συγκρούσεων κατά της Χεζμπολάχ και της Χαμάς και έρχεται αμέσως μετά την εξουδετέρωση ενός ακόμη υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου κατά την διάρκεια επίσκεψης του σήμερα στα σύνορα με τον Λίβανο δήλωσε:

«Η Χεζμπολάχ έκανε πολύ μεγάλος λάθος το 2006 και συνεχίζει να μας υποτιμά ακόμα και τώρα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Φυσικά, προτιμούμε αυτό να γίνει χωρίς πλήρους κλίμακας πόλεμο, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει» «Τους δώσαμε ένα παράδειγμα για το τι συμβαίνει με τους φίλους τους στο νότο αυτό θα συμβεί και εδώ στο βορρά. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια», είπε στους στρατιώτες της 769ης Ταξιαρχίας εφέδρων του IDF, αναφερόμενος στην σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα