ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΖΣΙΡ: Εκατοντάδες νεκροί σε μάχες – Οι Πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες στην Καμπούλ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Στον πόλεμο, η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα.”

Η ρήση του Αισχύλου θα λέγαμε οτι ταιρίαζει γάντι στην πλειονότητα των πολεμικών συγκρούσεων και ταιριάζει γάντι και στην κατάσταση που εξελίσσεται τις τελευταίες 24 ώρες στο Αφγανιστάν, με τις μάχες της Βόρειας Συμμαχίας και των Ταλιμπάν να έχουν φτάσει στο αποκορυφωμά τους και την κάθε πλευρά να παρουσιάζει με διαφορετικό τρόπο τις εξελίξεις.

Η κοιλάδα Παντζσιρ, βόρεια της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ, είναι μία από τις μικρότερες επαρχίες του Αφγανιστάν και η μόνη που δεν έχει πέσει ολοκληρωτικά στους Ταλιμπάν. Στην επαρχία αυτη ζούν κάπου μεταξύ 150.000 και 200.000 ανθρώπων και είναι κρυμμένη πίσω από βουνοκορφές.

Ο Ali Nazari, εκπρόσωπος τύπου των μαχητών του Μετώπου Εθνικής Αντίστασης (NRF), δήλωσε στο BBC World News ότι οι δυνάμεις της “Βόρειας Συμμαχίας” έσπρωξαν πίσω τους Ταλιμπάν λέγοντας οτι:

“Υπάρχουν πάνω από μερικές εκατοντάδες Ταλιμπάν που είναι παγιδευμένοι. Και τους τελειώνουν τα πυρομαχικά και διαπραγματεύονται όρους παράδοσης αυτή τη στιγμή”

Οι Ταλιμπάν, από την άλλη, δηλώνουν οτι το μόνο που μένει ειναι η μάχη για την πρωτεύουσα την οποία θέλουν να πάρουν “ειρηνικά όπως και την Καμπούλ”. Η προέλαση των Ταλιμπάν στην επαρχία αυτην την στιγμή φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί καθώς βίντεο που κυκλοφορούν απο τοπικές πηγές δείχνου χωριά και δρόμους της επαρχίας υπο τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Ποιά ειναι η πραγματική κατάσταση όμως;

Σύμφωνα με την δύσκολη έρευνα που κάναμε ως NEMESISHD.GR απο χθες το βράδυ που πρώτοι σας ενημερώσαμε για την μερική κατάρρευση των γραμμών άμυνας της Βόρειας Συμμαχίας αλλα και την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, έχουμε καταλήξει με κάθε επιφύλαξη καθώς μιλάμε για εξελισσόμενη πολεμική σύγκρουση ότι:

  • Οι Ταλιμπάν έχουν πετύχει την ταχεία κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της επαρχίας
  • Η Βόρεια Συμμαχία εχει συμπτηχθεί σε μικρότερη περιοχή και προσπαθεί να αμυνθεί στις βουνοκορφές μέχρι να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία με τους Ταλιμπάν.
  • Η ολική κατάληψη του Παντζσίρ δεν έχει επιτευχθει προς το παρόν παρα τις ανακοινώσεις απο την Καμπούλ.

Μέσα σε όλα αυτα μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής αφήνει αιχμές για το ποιός βρίσκεται πίσω απο τον οπλισμό αλλα και την εκπαίδευση των Ταλιμπάν όλα αυτα τα χρόνια, καθώς πριν λίγες ώρες o αρχηγός των Πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών ή αλλιως ISI προσγειώθηκε στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αρχηγός της ISI υποστράτηγος Φαΐζ Χαμίντ αφίχθη στην Καμπούλ σήμερα το πρωί μαζι με στρατιωτική αντιπροσωπεία ανώτερων Πακιστανών αξιωματούχων κατόπιν πρόσκλησης των Ταλιμπάν.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version