Πολεμικά πλοία LCS: Μια καταστροφή για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Αρχηγός του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, Michael Gilday, δικαιολόγησε τα σχέδια του ναυτικού των ΗΠΑ να παροπλίσει εννέα σχετικά νέα πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια του επόμενου οικονομικού έτους.

Υπάρχουν επί του παρόντος τρία πλοία LCS που είναι λιγότερο από τριών ετών και έχουν προγραμματιστεί να παροπλιστούν, σύμφωνα με το CNN.

«Αρνούμαι να βάλω ένα επιπλέον δολάριο έναντι ενός συστήματος που δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει ένα υποβρύχιο υψηλής τεχνολογίας στο σημερινό περιβάλλον», είπε ο Gilday στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών του Κογκρέσου.

Πολεμικά πλοία LCS: Μια καταστροφή για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ
Photo by U.S. Navy

Ο Άνταμ Σμιθ, πρόεδρος της Επιτροπής, είπε: «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πλοία, πρώτον, γιατί δεν είναι έτοιμα να κάνουν οτιδήποτε. Δέυτερον, όταν είναι, εξακολουθούν να χαλάνε. Είναι απίστευτα ακριβά και δεν έχουν τις δυνατότητες που περιμέναμε. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι, είναι πολλά τα χρήματα που πρέπει να ξοδευτούν για το τίποτα», είπε ο Άνταμ Σμιθ.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ολόκληρη η κλάση αυτών των πλοίων, γνωστή και ως Freedom class, αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωσης και έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος επισκευής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών του Κογκρέσου των ΗΠΑ επεσήμανε ότι το πρόγραμμα είχε προβλήματα από την αρχή και ότι «το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να αποτρέψει παρόμοιες καταστροφικές αγορές στο μέλλον». Η Elaine Luria, βουλευτής των Δημοκρατικών, έγραψε στο Twitter ότι «είναι χάλι» που τόσα πολλά πλοία, ειδικά νεότερα, τίθενται εκτός υπηρεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα πλοία με διαφορετική διαμόρφωση (HF2) έιχαν προταθεί και στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό αλλα απορρίφθηκε η πρόταση και επιλέχθηκαν οι γαλλικές φρεγάτες τύπου FDI (Belharra).

Διαβάστε ακόμα: Ουκρανία: «Οι Ρωσικές δυνάμεις έγιναν τροφή για ψάρια» – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version