Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το ζήτημα συμμετοχης των Ρώσικων ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μπορεί να τεθεί στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera , σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου της δημοκρατίας στις 3 Οκτωβρίου.

«Κοιτάξτε, τέτοια θέματα μπορούν να συζητηθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στο πλαίσιο της Ομάδας του ΟΑΣΕ Minsk», ανέφερε ο Pashinyan από την TASS .

Την προηγούμενη μέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας εξέφρασε την ετοιμότητα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ με τη διαμεσολάβηση των χωρών του Minsk.

Το υπουργείο τόνισε ότι το Ερεβάν “παραμένει προσηλωμένο στην ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στο Καραμπάχ”.

Η ομάδα του ΟΑΣΕ Minsk προεδρεύεται από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Την 1η Οκτωβρίου, οι ηγέτες αυτών των χωρών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμμανουήλ Μακρόν εξέδωσαν κοινή δήλωση για το Καραμπάχ .

Αναφέρει ότι καταδικάζουν σθεναρά την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, οτι θα υποστηριξουν τις οικογένειες των θυμάτων και ζητούν τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο Pashinyan χαιρέτισε αυτό το κάλεσμα των ηγετών των τριών χωρών για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή.

Η σύγκρουση στο Καραμπάχ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1988, όταν η Αυτόνομη Περιφέρεια Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε την απόσπασή της από το SSR του Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης αντιπαράθεσης το 1992-1994, το Αζερμπαϊτζάν έχασε τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επτά παρακείμενων περιοχών.

Από το 1992, οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης διεξάγονται στο πλαίσιο της Ομάδας του ΟΑΣΕ του Μινσκ, με επικεφαλής τρεις συμπροέδρους – τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ IZVESTA

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα