Πήρε θέση ο «Σουλτάνος»: Ερντογάν υπέρ Καζακστάν

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με ηγέτες χωρών που αποτελούνται από τουρκικά φύλα για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο Καζακστάν.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με ηγέτες κρατών του αποκαλούμενου «τουρκικού κόσμου» σχετικά με τις διαδηλώσεις που σαρώνουν το Καζακστάν.

Ο Ερντογάν είπε στον πρόεδρο του Καζακσταν Kassym-Jomart Tokayev ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ελπίζει ότι οι εντάσεις θα μειωθούν. Προσφέρθηκε επίσης να παρέχει βοήθεια αν χρειαστεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συνομιλίες με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τονίζοντας ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια του Καζακστάν είναι κρίσιμες για ολόκληρη την περιοχή, ιδιαίτερα τους γείτονές του, και ότι πιστεύει ότι η κρίση θα αντιμετωπιστεί μέσω του διαλόγου.

Μέσα ενημέρωσης μεταδέδωσαν την Πέμπτη, ότι ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων ταραχών έχουν τραυματιστει 353 άνθρωποι και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version