Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση από μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή Χαφταίνιν του βόρειου Ιράκ στις 24 Απριλίου.

Το υπουργείο είπε ότι η Τουρκία είχε, με τη σειρά της, «εξουδετερώσει» 12 μέλη του PKK. Η τουρκική κυβέρνηση και ο στρατός χρησιμοποιούν συνήθως τον όρο “εξουδετέρωση” για να σκοτώσουν ή να συλλάβουν εχθρικούς μαχητές.  

“Η Τουρκικής Πολεμική Αεροπορία και τα οχήματα μας που υποστηρίζουν την επιχειρηση ανταποκρίθηκαν [στην επίθεση] καταστρέφοντας στόχους του PKK”, ανέφερε το υπουργείο.

Η Τουρκία και το ΡΚΚ έχουν εμπλακεί σε μια σύγκρουση δεκαετιών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στην οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000. 

Το PKK, το οποίο διατηρεί την έδρα του στα βουνά Qandil στο βόρειο Ιράκ, χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα