Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

PASITHEA: Καινοτόμο πρόγραμμα HAUV συνδιασμού τεχνολογίας UAV και UUV με Ελληνικές συμμετοχές

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το PASITHEA ξεχωρίζει ως ένα καινοτόμο μη επανδρωμένο που στοχεύει να φέρει επανάσταση στρατιωτικές επιχειρήσεις στο επιχειρησιακό περιβάλλον μέσω ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος (HAUV) που θα μπορεί να μετατρέπεται σε μη επανδρωμένο υποβρύχιο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών είναι εμφανής μέσω της υποστήριξής της προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και τα επιλεγμένα καινοτόμα έργα για το 2022.

Το PASITHEA, με επικεφαλής την BALance Technology Consulting HmbH και μια κοινοπραξία εταιριών από την Ευρώπη, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υβριδικών αυτόνομων μη επανδρωμένων οχημάτων (HAUV).

PASITHEA: Καινοτόμο πρόγραμμα HAUV συνδιασμού τεχνολογίας UAV και UUV με Ελληνικές συμμετοχές
PHOTO: EUROPEAN UNION

Αυτά τα μη επανδρωμένα οχήματα (HAUV) θα συνδυάζουν τις τεχνολογίες αιχμής των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) και των μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων (UUV), επιτρέποντάς τους να λειτουργούν απρόσκοπτα τόσο στον αέρα όσο και στο νερό και να μπορούν να αλλάζουν ρόλους τάχιστα.

Τα HAUV θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν, να αιωρούνται και να πλέουν σαν υποβρύχια, με τη δυνατότητα να εκτοξεύονται, να λειτουργούν και να ελέγχονται από πλατφόρμες και μονάδες ξηράς, θάλασσας και αέρα.

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου PASITHEA είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος υβριδικών αυτόνομων μη επανδρωμένων οχημάτων που θα μπορεί να εκτελεί αποτελεσματικά στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Με την ενσωμάτωση των τεχνολογιών UAV και UUV σε ένα προιόν, το PASITHEA θα ξεκλειδώσει νέους ορίζοντες για αμυντικές επιχειρήσεις στον θαλάσσιο χώρο. Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες επιτήρησης, ικανότητες αναγνώρισης και επίγνωση της κατάστασης, επιτρέποντας στις στρατιωτικές δυνάμεις να λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Οι δραστηριότητες του έργου θα περιλαμβάνουν εκτεταμένη έρευνα και τη διεξαγωγή μελετών και εργασιών σχεδιασμού. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του έργου PASITHEA (ΠΑΣΙΘΕΑ) είναι 3.998.845,08 €.

Η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για το έργο PASITHEA αποτελείται από φορείς από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η BALance Technology Consulting HmbH, με έδρα τη Γερμανία, αναλαμβάνει την ηγεσία ως συντονιστής. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν και οι A.S. Prote Marine Ltd. από την Ελλάδα, ACADEMIA FORTELOR AERIENE HENRI COANDA από τη Ρουμανία, BEIA Technsult International από τη Ρουμανία, FUNDACION ANDALUZA PARA EL DESARROLLO AEROESPACIAL από την Ισπανία, INSTITUTO DE ENGENHARIA DE SISTEMATOOT ECOMNOVACAL από την Πορτογαλία, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από την Ελλάδα και Signal Generix από Κύπρο.

Το έργο PASITHEA αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία.

Υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως το ΠΑΣΙΘΕΑ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, η ΕΕ στοχεύει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να προωθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα ωφελήσουν συλλογικά τα κράτη μέλη. Αυτό το έργο έχει τεράστιες δυνατότητες για τη μετατροπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Copyright: NEMESIS HD

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα