ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ: Σφοδρές ανταλλαγές πυρών Αρμενίων & Αζέρων

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ: Σφοδρές ανταλλαγές πυρών Αρμενίων & Αζέρων

Στις 29 Ιουλίου, γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, παραβιάζοντας τη χθεσινή συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, ξεκίνησαν και πάλι μπαράζ πυρών βαρεών και ελαφρών όπλων στο τμήμα Γκεγκαρκούνικ των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, προς την κατεύθυνση του Καρβασάρ, ανοίγοντας πυρ κατά των αρμενικών θέσεων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας σε δήλωσή του.

Αρμένικες δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή απάντησαν στα πυρά και άμεσα ενισχύσεις έφτασαν στην περιοχή εξαπολύοντας μπαράζ πυρών απο ολμοβόλα 120mm.

Η Αζέρικη πλευρά αμέσως μετά σταμάτησε την μάχη.

Οι Αζέροι απο την πλευρά τους αναφέρουν οτι οι Αρμένιοι ανοιξάν πρώτοι πυρ εναντίον των θέσεων του Αζερμπαιτζάν και οτι αναγκάστηκαν να απαντήσουν στην “Αρμένικη πρόκληση”.

Η πραγματικότητα ειναι οτι το Αζερμπαιτζάν εχει εισχωρήσει λίγα χιλιόμετρα μέσα στα εδάφη της Αρμενίας καθώς θεωρεί οτι σύμφωνα με παλαίοτερους χάρτες αποτελούν Αζέρικο έδαφος, κατι το οποίο δεν επιβεβαιώνει κανείς αλλος πέρα απο την Τουρκία.

Η Ρωσία ηδη εχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς των Αζέρων και αυτην την στιγμή ο Πασινιάν πιέζει να σταλούν Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στο σημείο για να σπρώξουν πίσω τους Αζέρους κατι το οποίο ακόμα δεν εχει επιτευχθεί.

Απο την σημερινή ανταλλαγη πυρών ενας Αρμένιος στρατιώτης τραυματίστηκε και εχει υποβληθεί σε χειρουργίο με πληροφορίες να λένε οτι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Για οτιδήποτε νεώτερο θα ενημερώσουμε με νέο άρθρο.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »