Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράθυρο διπλωματικής λύσης ανοίγει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Παράθυρο διπλωματικής λύσης ανοίγει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας καθώς φαίνεται ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι θέλει να διαπραγματευτεί ουσιαστικά την παράδοση της Ουκρανίας με την Ρωσία.

Πούτιν Ζελένσκι - Ουκρανία | Παράθυρο διπλωματικής λύσης ανοίγει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
Photo by Kremlin.ru

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο είναι ικανοποιημένο με την προθυμία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι είναι ανοιχτός να συζητήσει το ενδεχόμενο ουδετερότητας με τη Ρωσία, αλλά μόνο εάν υπάρχουν “εγγυήσεις τρίτων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι ανησυχούν» στην πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας καθώς η χώρα δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και αμφιβάλλει ότι οποιαδήποτε τρίτη χώρα θα παράσχει τέτοιες εγγυήσεις.

Το Κρεμλίνο θα πρέπει τώρα να μελετήσει τις προθέσεις του Ζελένσκι, είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας στις δηλώσεις του Ζελένσκι σχετικά με την ετοιμότητά του για διαπραγματεύσεις ουδετερότητας.

Απο την άλλη πλευρά όμως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι ο Ζελένσκι λέει «ψέματα», μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους από τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ την Παρασκευή.

«Δεν χρειάζεται να μεταθέσουμε την ευθύνη σε άλλους γιατί οι χαμένες ευκαιρίες του Προέδρου Ζελένσκι για συνομιλίες είναι γνωστές», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει στόχο «να απελευθερώσει την Ουκρανία από τον μιλιταρισμό και τον νεοναζισμό» και να επιτρέψει στους Ουκρανούς να «διαλέξουν τον δικό τους δρόμο χωρίς καμία παρέμβαση από το εξωτερικό», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα: Η Τουρκία επικοινωνεί συνεχώς με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα