ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ: “Μη μιλάτε σε τρίτους”

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, στη διάρκεια συζήτησης στα πλαίσια του Thessaloniki Summit 2021 υποστήριξε μεταξύ άλλων πως Ελλάδα και Τουρκία δεν θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλους για τα μεταξύ τους προβλήματα αλλά να τα λύνουν με διάλογο ωστέ να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών. “Να μην μιλάμε σε τρίτους για παράπονα που έχουμε ο ένας από τον άλλον. Να μην μιλάμε ο ένας για τον άλλον, αλλά να μιλάμε ο ένας με τον άλλον” είπε συγκεκριμένα ο Οζούγκεργκιν.

Ο πρέσβης της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο για το ζήτημα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και υποστήριξε πως “Δεν μπορούμε να μιλάμε για υφαλοκρηπίδες στο Αιγαίο χωρίς να ξέρουμε μέχρι πού φτάνουν τα χωρικά ύδατα. Το να πας στο Δικαστήριο για μια υφαλοκρηπίδα δεν έχει νόημα αν δεν ξέρουμε πού τελειώνουν τα χωρικά ύδατα”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο προσφυγικό λέγοντας πως την τελευταία δεκαετία η Τουρκία έχει φιλοξενήσει 4 εκατομμύρια ανθρώπους και πως ενώ τους φρόντισε με δικά της χρήματα δεν τους άφησε να μένουν σε σκηνές όπως έκαναν κράτη που έλαβαν γι’ αυτό το σκοπό κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή τα όσα είπε ο πρεσβευτής του τουρκικού κράτους, ως nemesishd.gr θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως όχι μόνο η Τουρκία έλαβε υπέρογκα ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης αλλά επί χρόνια κάνει τα στραβά μάτια στις παράνομες διακινήσεις από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασε μάλιστα στο σημείο να οργανώσει μέχρι και κρατικές μετακινήσεις προσφύγων από όλη την Τουρκία προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα με μισθωμένα λεωφορεία υποκινώντας τα περσινά γεγονότα στον Έβρο.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version