, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Δηλώσεις Ακαρ για ΗΠΑ, NEMESIS HD

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Δηλώσεις Ακαρ για ΗΠΑ

“Επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενά με τους ομολόγους μας στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ακάρ σε συνέντευξη στο Διεθνές Φόρουμ Ασφαλείας του Χάλιφαξ,μέσω βίντεοκλησης από το κτίριο του υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα.

“Παρακαλώ σκεφτείτε ότι ο μόνος μας στόχος είναι η παροχή αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας σε 83 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες και τη χώρα μας. Αυτό ειναι το μοναδικο πράμα που θέλουμε” επέμεινε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια της προηγμένης τεχνολογίας των F-35 ήταν “εξίσου ζωτικής σημασίας για την Τουρκία όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες” και δεν επρεπε να αποβληθεί η Τουρκία απο το πρόγραμμα.

Επανέλαβε ότι οι προηγούμενες προσπάθειες της Τουρκίας για επίλυση της διαφωνίας, συμπεριλαμβανομένης μιας τεχνικής επιτροπής για την αξιολόγηση οποιουδήποτε κινδύνου από τους S-400 στο ΝΑΤΟ, παρέμειναν στο τραπέζι και οι ΗΠΑ δεν προχώρησαν στο να λυθεί αυτο το ζήτημα.

Ενθάρρυνε επίσης τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις.

“Πρέπει να αποφύγουμε τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων που δεν αποτελούν κατάλληλο μέσο για την αντιμετώπιση των διαφορών μεταξύ συμμάχων που συμπορεύονται εδω και 70 χρόνια” δήλωσε ο Ακάρ.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21