Πακιστάν και Τουρκία ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον του Ισραήλ

Πακιστάν και Τουρκία ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον του Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη για να κινητοποιήσουν από κοινού τη διεθνή κοινότητα εναντίον του Ισραήλ.

Οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Πακιστάν(PMO).

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Πακιστάν ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την αποτρόπαια επίθεση του Ισραήλ στο Τέμενος Αλ-Άκσα και τους πιστούς στο εσωτερικό του καθώς και στη Γάζα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες της ανθρωπότητας και των διεθνών νόμων.

Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και των δύο χωρών θα συνεργαστούν στενά για να θέσουν το Παλαιστινιακό ζήτημα σε διεθνές επίπεδο.

“Αμφότεροι οι ηγέτες συζήτησαν για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν ότι η ανταλλαγών αποψεων υψηλού επιπέδου μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας θα συνεχιστεί”, πρόσθεσε η δήλωση.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »