“Η Ουκρανία είναι στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας” – Ακάρ εναντίον Πούτιν

“Η Ουκρανία είναι στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας” – Ακάρ εναντίον Πούτιν

Η Τουρκία ανησυχεί για την κλιμακούμενη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και τάσσεται υπέρ του ειρηνικού τερματισμού της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Αυτό ειπώθηκε στην δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στις 13 Απριλίου, αναφέρει ανταποκριτής του Ukrinform:

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα δήλωσε:

Η Ουκρανία είναι στρατηγικός μας σύμμαχος. Ανησυχούμε πολύ για το μέλλον τους. Εμείς, ως κράτος, κάναμε τις δηλώσεις μας σχετικά με την ασφάλειά τους, θέλουμε να ζουν ειρηνικά με σεβασμό στην εδαφική τους ακεραιότητα. Είπαμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την κατοχή της Κριμαίας. Είπαμε ότι παρακολουθούμε στενά την ύπαρξη των Τατάρων της Κριμαίας εκεί και το μέλλον τους”

“Όπως λέγαμε πάντα, είμαστε υπέρ ενός ειρηνικού τερματισμού της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σεβόμενοι την εδαφική ακεραιότητα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »