Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Ουκρανία προσπαθεί να σταματήσει την δράση των Ρωσικών Ka-52 Alligator: Κατάρριψη δύο επιθετικών ελικοπτέρων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 “Alligator” παρά την κακή επίδοση τους, τους πρώτους μήνες του πολέμου στην Ουκρανικά, κατά την διάρκεια της τελευταίας Ουκρανικής αντεπίθεσης, φαίνονται αρκετά χρήσιμα στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πετυχαίνοντας σημαντικά πλήγματα κατά Ουκρανικών μηχανοκίνητων σχηματισμών.

Η Ουκρανία προσπαθεί να σταματήσει την δράση των Ρωσικών Ka-52 Aligator: Κατάρριψη δύο επιθετικών ελικοπτέρων - NEMESIS HD
PHOTO: MIL.RU

Η αυξημένη και βελτιωμένη αυτή δράση των Ρωσικών ελικοπτέρων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον διεθνώς τις τελευταίες μέρες, καθώς οπτικοακουστικό υλικό από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας παρουσίαζει επιτυχημένες βολές των ελικοπτέρων τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά της νύχτας.

Ως απάντηση η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την κατάρριψη δύο (2) Ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 χωρίς ακόμα όμως να υπάρχουν αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν. Φυσικά δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός αυτός και μπορεί να ευσταθεί με βάση την φονικότητα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η έλλειψη ισχυρής τοπικής αεράμυνας από την Ουκρανία που παρατηρήθηκε και κατά την αντεπίθεση με τα Leopard 2 και M2 Bradley, κάνει την αντιμετώπιση των Ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων όπως τα Ka-52 και Mi-28 αρκετά πιο δύσκολη.

Η Ρωσία έχει χάσει πολλά Ka-52 με πληροφορίες να μιλούν για πάνω από 30 συνολικά από την έναρξη του πολέμου. Το Ka-52 θεωρείται η «αιχμή του δόρατος» των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά δεν είναι αλώβητο όπως ισχυρίζονται διάφορες μη αξιόπιστες πηγές πράγμα που ισχύει για όλα τα στρατιωτικά συστήματα.

Δείτε σχετικό βίντεο από την δράση των Ρωσικών Ka-52 στην Ουκρανία:

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδρό Ρωσικό χτύπημα σε τρένο με «δυτικά όπλα» στην Ουκρανία

Eνα τρένο φορτωμένο με δυτικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό...

Νεκρός πολίτης από επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Πώς απάντησε ο IDF

Βόρειο Ισραήλ - Ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε χθες τη...

Διαβάστε ακόμα