Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΗ: Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την αποστολή των αντιτορπιλικών | ANADOLU

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΗ: Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την αποστολή των αντιτορπιλικών | ANADOLU

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν σύμφωνα με τους Τούρκους την προγραμματισμένη ανάπτυξη δυο αντιτορπιλικών τους στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι και ΜΜΕ χθές, εν μέσω υψηλών εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το πέρασμα του πρώτου πλοίου απο τα Στενά του Βοσπόρου που ηταν να γίνει την Τετάρτη δεν έλαβε χώρα.

Το Τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι αμφότερες οι αναπτύξεις των δύο Αμερικανικών αντιτορπιλικών, ηταν προγραμματισμένες για Τετάρτη και Πέμπτη και απο οτι φαίνεται έχουν ακυρωθεί με την Άγκυρα να μην έχει ακόμα ενημερωθεί επίσημα για ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμό.

Την προηγούμενη βδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε μέσω διπλωματικών διαύλων ότι δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ “θα περάσουν προς τη Μαύρη Θάλασσα” και θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 4 Μαΐου.

Δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση από την Ουάσιγκτον ούτε για τις προγραμματισμένες αποστολές των δύο αντιτορπιλικών στη Μαύρη Θάλασσα ούτε για την ακύρωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση αν ισχύει η πληροφορία του Anadolu οτι τελικά δεν θα περάσουν στην Μαύρη Θάλασσα ειναι ενα ξεκάθαρο μήνυμα οτι οι ΗΠΑ δεν θα ρισκάρουν διαμάχη με την Ρωσία για τα μάτια της Ουκρανίας.

Share
Translate »