Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια της Ουγγαρίας», η κυβέρνηση της Ουγγαρίας συνεισφέρει 10 εκατομμύρια Ουγγρικά φιορίνια για την ανακαίνιση εκκλησιών που έχουν βανδαλιστεί από παράνομους μετανάστες στο ελληνικό νησί της Λέσβου.

Φέτος, οι μετανάστες στο νησί επιτέθηκαν σε πολλούς ιερούς χώρους, διαμαρτυρόμενοι κατά του γεγονότος ότι οι ελληνικές αρχές εμποδίζουν την παράνομη μετανάστευσή τους στις χώρες της Ευρώπης.

Μετά από πράξεις βανδαλισμού, πολλά λειτουργικά αντικείμενα και η επίπλωση των εκκλησιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Εξ ονόματος της ελληνικής μειονότητας στην Ουγγαρία, η Αυτοδιοίκηση των Ελλήνων της Ουγγαρίας επικοινώνησε με το Γραφείο του Πρωθυπουργού για να ζητήσει βοήθεια για την αποκατάσταση των εκκλησιών.

Η Ουγγαρία υπερασπίζεται σταθερά την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και του χριστιανικού πολιτισμού. Η δωρεά για την ανακαίνιση εκκλησιών στο νησί της Λέσβου θα παραδοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας της Ουγγαρίας από τον υπουργό βοήθειας των διωκόμενων χριστιανών Tristan Azbej και τον υφυπουργό εκκλησιών και εθνικών μειονοτήτων Miklós Soltész μέσω της αυτοδιοίκησης των Ελλήνων της Ουγγαρίας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα