Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην πόλη Τσερνίχιβ και χτύπημα σε εγκαταστάσεις των UAV

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τσερνίχιβ, Ουκρανία – Επίθεση με πυραύλους εξαπέλησαν σήμερα οι δυνάμεις της Ρωσίας κατά της ουκρανικής πόλης Τσερνίχιβ προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε πολίτες και υποδομές. Κατά την επίθεση, οι Ουκρανοί αναφέρουν πως χτυπήθηκαν κτίρια του δήμου, ένα πανεπιστημιακό κτίριο, ένα νοσοκομείο και 16 πολυκατοικίες, ενώ έχασαν τη ζωή τους 14 πολίτες, 61 τραυματίστηκαν και 6 αγνοούνται.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες με πυραύλους, αεροπορία και πυροβολικό σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας και ιδίως στο Σούμι, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και τη Ζαπορίζια.

Στο μέτωπο του Λιμάν αναφέρεται ότι η κατάσταση τις προηγούμενες μέρες ήταν τεταμένη, με αρκετές ουκρανικές θέσεις να δέχονται επίθεση, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν πως απέκρουσαν με επιτυχία δεκάδες επιθέσεις στο Μπαχμούτ, την Αβντίιφκα και τη Νοβοπαβλίφκα.

Ουκρανία: Πολλαπλές επιθέσεις της Ρωσίας και χτύπημα σε εγκαταστάσεις των UAV
Photo by Ukrainian MoD

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού επιτελείου, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν στρατόπεδα του ρωσικού στρατού, συστήματα αεράμυνας, μονάδες πυροβολικού και έναν σταθμό ελέγχου UAV.

Από πλευράς του, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, καθώς και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και αποθήκευση UAV. Ακόμα, ανέφερε πως προκάλεσαν απώλειες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών σε 133 περιοχές.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα