Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδήσεις

Ουκρανία: Η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου με τη Ρωσία – «Επιθετικές επιχειρήσεις σε Μελιτόπολη και Μπαχμούτ»

Η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου της Ουκρανίας συνεχίζει να εξελίσσεται καθημερινά με τις ουκρανικές δυνάμεις να επικεντρώνονται σε αμυντικά μέτρα στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας, ενώ εκτελούν και επιθετικές επιχειρήσεις στις περιοχές Μελιτόπολη και Μπαχμούτ. Πρωταρχικός τους στόχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, είναι να ανακτήσουν εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία και να οχυρώσουν τα σύνορά τους.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσής του αναφέρει:

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σημειωθεί 35 μάχες. Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 8 επιθέσεις με πυραύλους, 27 με MLRS και 47 αεροπορικές επιδρομές, χτυπώντας τόσο στρατιωτικές θέσεις όσο και μη στρατιωτικές υποδομές. Ακόμη, υπήρξε ανάπτυξη 7 περιπλανόμενων πυρομαχικών τύπου «Shahed-136/131» από τις ρωσικές δυνάμεις, εκ των οποίων η ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να εξουδετερώσει τα 4. Ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιθέσεων υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων, καθώς και ζημιές τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε πολιτικές υποδομές.

By Ministry of Defense of Ukraine (flickr), CC BY-SA 2.0

Όσον αφορά τις χερσαίες επιχειρήσεις, η κατάσταση στις κατευθύνσεις Βολίν και Πόλισκε παραμένει σχετικά σταθερή. Στις κατευθύνσεις Σιβέρσκι και Σλομποζάνσκι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους, ενώ στην περιοχή του Μπέλγκοροντ κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα συνεχίζουν να λαμβάνουν αμυντικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ναρκών και εκρηκτικών.

Στις περιοχές Μαρίινκα, Νοβομιχαήλιφκα, Αβντίιφκα, Στεπόβε, Βερμπόβε, Σταρομαγιόρσκε και Ριβνόπιλ υπήρξαν ανεπιτυχείς προσπάθειες από τα ρωσικά στρατεύματα να ανακτήσουν τις θέσεις τους.

Στις κατευθύνσεις της Μελιτόπολης και του Μπαχμούτ ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις. Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, υπάρχουν συνεχείς εμπλοκές με βολές αντιπυροβολικού και προσπάθειες να στοχευτούν αποθήκες ανεφοδιασμού ώστε να διαταραχθούν οι ρωσικές επιχειρήσεις.

Ακόμα, η ουκρανική αεροπορία πραγματοποίησε 11 χτυπήματα, στοχεύοντας σημεία συγκέντρωσης ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Ουκρανικές πυραυλικές δυνάμεις στόχευσαν επίσης αρκετές ρωσικές θέσεις και εξοπλισμό.

ΕιδήσειςΜΠΑΧΜΟΥΤΟυκρανίαΡωσίαΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Exit mobile version