ΟΡΓΗ ΑΚΑΡ: “Οι ΗΠΑ όπλισαν τους Κούρδους εναντίον μας”

ΟΡΓΗ ΑΚΑΡ: “Οι ΗΠΑ όπλισαν τους Κούρδους εναντίον μας”

Ο Ακάρ, πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων της Τουρκίας στο Σιρνάκ και στη συνέχεια πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στις Τουρκικές ενοπλές δυνάμεις.

Κατα την διάρκεια της επίσκεψης ο Ακάρ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ συνεχίζεται σε δύσκολες συνθήκες και έκανε και σχετικές δηλώσεις:

Μέχρι σήμερα, οι φίλοι μας έχουν κάνει μεγάλες θυσίες. Βουνά, πλαγιές, δύσκολο να κατέβεις. Τα ελικόπτερα δεν μπορούν να βγάλουν ρόδες για να κινηθούν στο έδαφος. Όλα όσα πρέπει να γίνουν στον αγώνα μέχρι σήμερα έχουν γίνει.

Τα ελικόπτερά μας διεξήγαγαν 300-500 εξορμήσεις για επιθέσεις τύπου αεροπρογεφυρωματων. Δυστυχώς, ορισμένες από τις χώρες που γνωρίζουμε ως φίλες έχουν δώσει πυραύλους στο ΡΚΚ (ΗΠΑ). Ως εκ τούτου, κάθε ένα από αυτά τα συστήματα είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για εμάς, ένας μεγάλος κίνδυνος.”

Παρά ταύτα, ο Ακάρ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί συνολικά 53 μαχητικές του ΡΚΚ και πρόσθεσε οτι επτά Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Η φράση του Ακάρ “Δυστυχώς, ορισμένες από τις χώρες που γνωρίζουμε ως φίλες έχουν δώσει πυραύλους στο ΡΚΚ.” δείχνει με το δάχτυλο τις ΗΠΑ οπου κατηγορούντε απο την Τουρκία οτι μέσω άλλων Κουρδικών οργανώσεων δίνουν αντιαρματικά και αντι-αεραπορικά manpads στους Κούρδους του PKK.

Share
Translate »