Όποιος περιμένει προστασία απο ξένη δύναμη, είναι αφελής

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Με θλίψη βλέπουμε άρθρα να βομβαρδίζουν δεκαετίες τωρα πια τον ιντερνετικό τύπο αλλα και τον έντυπο, περιγράφοντας μια ουτοπική κατάσταση με τίτλους τύπου έρχεται ο Ρώσος, ο Γάλλος, ο Αμερικανός και ο εξωγηινός να διώξει τους κακούς Τούρκους και να πολεμήσει για εμας.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που αρθρογράφοι συνδιάζουν απροκάλυπτα προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων με την στήριξη της εκάστοτε χώρας (προστάτη) λέγοντας οτι αν δεν πάρουμε πλοία απο την Γαλλία ή την Αμερική θα χαλάσουν οι σχέσεις μας και θα στραφούν εναντίον μας.

Αυτο που πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ειναι οτι ΔΕΝ περιμένει ούτε η Γαλλία των 3 τρις ΑΕΠ, ούτε οι ΗΠΑ των 22 τρις, ούτε η Ιταλία των 2 τρις ΑΕΠ κτλπα το πρόγραμμα φρεγατών 5 δις της Ελλάδας για να διαμορφώσει την εξωτερική πολιτική της απέναντι στην χώρα μας ή υπολογίζει σε αυτα τα λεφτά για να υπογράψει αμυντικές συμφωνίες που θα “σώσουν” την χώρα.

Δεν πρόκειται κανένας να πολεμήσει για εμάς, άλλωστε ούτε ο Έλληνας πρόκειται να πολεμήσει για τον Γάλλο ούτε για τον Αμερικάνο αν δεν θίγονται και τα δικά του συμφέροντα, έτσι και ο ξένος δεν θα ενδιαφερθεί.

Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να ταίζουμε τους πολίτες ψεύτικες ελπίδες που και στην ουσία ειναι αχρείαστες καθώς δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια καμίας ξένης δύναμης για να λύσουμε τα προβλήματα μας.

Το σημαντικό είναι η χώρα να διατηρεί συμμαχίες ώστε την ώρα που θα χρειαστεί να έχουμε πρόσβαση στα τεράστιας σημασίας logistics ή αλλιως στον άμεσο εφοδιασμό του στρατου και στην άμεση πληροφόρηση απο ξένες συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες δηλαδή σε δύο παράγοντες που κρίνουν και το αποτέλεσμα πολλές φορές ενός πολέμου.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρις σχετική άδεια.

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο Κυβερνοπόλεμος ως νέα απειλή στο σύγχρονο περιβάλλον μάχης

Ο Κυβερνοπόλεμος και η κυβερνοασφάλεια είναι δύο όροι τόσο πολύτιμοι...

RFHunter Manpack: Η λύση της Κυπριακής SignalGeneriX για τον εντοπισμό σημάτων

Στο σημερινό δυναμικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο ασφαλείας, η...