ΑΣΚΗΣΕΙΣ

«ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ» – Ενεργοποιήθηκε το σύνολο της Κυπριακής αεράμυνας σε άσκηση με το Ισραήλ

Photo by Israel Defense Forces (Flickr) cc2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στο FIR Λευκωσίας η άσκηση αεράμυνας ΤΑΜΣ «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 2/2021», που εντάσσεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Φωτογραφία δημοσιευμένη απο το ΓΕΕΦ (army.gov.cy)

Την άσκηση διεξήγαγε και συντόνισε η Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η οποία είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της άσκησης.

Στην άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ» συμπεριλήφθηκε σχεδόν ολόκληρη η Κύπρος και το FIR Λευκωσίας με συνέπεια να ενεργοποιήθει και ολόκληρο το σύστημα αεράμυνας της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Φωτογραφία δημοσιευμένη απο το ΓΕΕΦ (army.gov.cy)

Η άσκηση είχε ως σκοπό να βελτιωθεί η ικανότητα μάχης του προσωπικού και το επίπεδο τυποποίησης στη διεξαγωγή επιχειρήσεων μέσω της απόκτησης εμπειρίας από τη συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία

Ανάμεσα στα σενάρια της άσκησης «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ» ήταν πτήσεις Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών που πραγματοποιούσαν πυραυλικές επιθέσεις σε συγκεκριμένους στόχους από χαμηλά και μεγάλα υψόμετρα, που προστατεύονταν από κυπριακές δυνάμεις αεράμυνας που είχαν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της άσκησης.

Φωτογραφία δημοσιευμένη απο το ΓΕΕΦ (army.gov.cy)

Η άσκηση αυτή, εκτός από το ότι παρέχει στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς πολύτιμη πρόσθετη εμπειρία, συμβάλλει επίσης σημαντικά στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς, ειδικά όταν τα οπλικά συστήματα είναι πλήρως επανδρωμένα και βρίσκονται σε περιβάλλον παρόμοιο με αυτό ενός σύγχρονου θέατρο επιχειρήσεων.

Επιπλέον, “η υλοποίηση παρόμοιων ασκήσεων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ καταδεικνύει την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο εθνών.” αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ για την άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ»

NEMESISHD.GR με πληροφορίες απο την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Exit mobile version