Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΟΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, είχε απευθύνει έκκληση στην Άγκυρα να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική της, με φόντο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να υπάρξει ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος στο πλαίσιο των ΜΟΕ.

«Αυτό που είπα – και είναι γνωστό – στον Τούρκο ομόλογό μου Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή.

Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Επομένως, αν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά θα έχει νόημα ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την ίδια την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αν, από τη μία συζητάμε, και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος, που όλοι θα θέλαμε να υπάρξει», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με πληροφοριες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα