Στα Ηνωμένα Έθνη την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν (Amirabdollahian), προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ενδέχεται να σύρουν τις ΗΠΑ στη σύγκρουση και μάλιστα το είπε αρκετά απειλητικά για να γίνει ξεκάθαρος. Ώρες αργότερα, οι ΗΠΑ απάντησαν όπως σας είπαμε με στρατιωτική δράση κατά θέσεων του Ιράν στη Συρία.
Ο Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε: “Λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, που τώρα διαχειρίζονται τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν καλωσορίζουμε (μια) επέκταση του πολέμου στην περιοχή. Αλλά αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά».
Αποκαλύπτοντας μια πιθανή πορεία προς την αποκλιμάκωση, ο Amirabdollahian δήλωσε ακόμα ότι η Χαμάς είναι πρόθυμη να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους αλλά με αντάλλαγμα από ότι φαίνεται την απελευθέρωση 6.000 Παλαιστίνιων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.
“Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της σε αυτό το πολύ σημαντικό ανθρωπιστικό εγχείρημα, μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία. Φυσικά, η απελευθέρωση των 6.000 Παλαιστινίων κρατουμένων είναι άλλη μια ανάγκη και ευθύνη της παγκόσμιας κοινότητας”, είπε συγκεκριμένα.
Η ένταση κλιμακώθηκε όμως το επόμενο πρωί όταν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν ιρανικές θέσεις στην ανατολική Συρία για να πάρει ο Αμιραμπντολαχιάν ουσιαστικά την απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως προς τις δηλώσεις του. Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι αυτά τα πλήγματα στόχευαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ως αντίποινα για επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία όπως αναφέραμε και εμείς σε πρόσφατο άρθρο μας.
Διαβάστε σχετικά:

