ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ: Αποκαλυπτικές δηλώσεις

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ: Αποκαλυπτικές δηλώσεις

Η Αϊσέ Ατζάρ Μπασαράν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Γυναικών του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας (HDP), μίλησε για τρέχοντα πολιτικά ζητήματα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία του HDP στην Άγκυρα, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές πληροφορίες για την Τουρκία.

“Είμαστε σε lockdown για 17 ημέρες. Ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, ο φασισμός όμως δεν επιρρεάζεται από το lockdown.

Διανύουμε μια εποχή που βίαιοι εγκληματίες και μισογύνηδες μπορούν και κινούνται άνετοι και άνθρωποι πεινάνε.

Ενώ η χώρα και ο λαός της ασφυκτιούν, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική ασφαλείας και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της. Την τελευταία δεκαετία, οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 86 τοις εκατό. Οι φόροι δεν δαπανώνται για την εργασία, το ψωμί και το εμβόλιο του πληθυσμού, αλλά ξοδεύονται στον πόλεμο.

Διεξάγονται διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Λόγω της αντικουρδικής πολιτικής, οι ισλαμιστές στο εξωτερικό χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γίνονται επενδύσεις σε δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ τα παιδιά των φτωχών εξακολουθούν να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση επειδή δεν διαθέτουν ψηφιακές συσκευές.

Και η κυβέρνηση επιδεικνύει τα οπλισμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη της. Για τον πληθυσμό, αυτή η πολιτική σημαίνει πείνα και φτώχεια. Σε αυτή τη χώρα, οι άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα λόγω πείνας και φτώχειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή με την πολεμική πολιτική της”, δήλωσε η Μπασαράν.

Η πολιτικός του HDP κατήγγειλε επίσης την αυξανόμενη βία κατά των γυναικών:

“Όταν προέκυψαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, ζητήσαμε προστατευτικά μέτρα από την κυβέρνηση και δηλώσαμε ότι οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από πολέμους και κρίσεις.

Έχουμε επισημάνει ότι η βία κατά των γυναικών και η ανεργία μεταξύ των γυναικών θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διότι οι γυναίκες είναι πάντα οι πρώτες που εξαφανίζονται από το προσκήνιο σε περιόδους κρίσης.

Δυστυχώς, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε. Όλοι έχουμε δει πώς η πανδημία επηρέασε τις γυναίκες με τη μορφή βίας, ανεργίας και φτώχειας.”

Το HDP θα συνεχίσει να εργάζεται για όλες τις γυναίκες που πλήττονται από ανδρική και κρατική βία. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τον αγώνα για τη διατήρηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. “Βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν ενωμένες περισσότερο από ποτέ. Όσα κερδίσαμε με κόπο κινδυνεύουν”,ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Γυναικών του HDP.

Share
Translate »