Οι Τούρκοι δοκίμασαν τον εγχώριας κατασκευής αντιπλοϊκό Atmaca

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο τουρκικός στρατός δοκίμασε τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς Atmaca στην Μαύρη Θάλασσα την Πέμπτη, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT.

Ο πύραυλος, που παράγεται από τη Roketsan, έχει εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων, αναφέρει το TRT.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Ο εγχώρια παραγόμενος πύραυλος θα φοβίσει τους εχθρούς της Τουρκίας, δήλωσε ο Διοικητής του τουρκικού Ναυτικού, Ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ μετά από την παρακολούθηση της δοκιμαστικής βολής.

Ο πύραυλος κατέστρεψε με επιτυχία έναν στόχο όταν εκτοξεύτηκε από κορβέτα του τουρικού ναυτικού, δήλωσε στο Twitter ο Ismail Demir, πρόεδρος των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών.

Η Roketsan έχει δηλώσει ότι ο Atmaca είναι ένας πυραύλος επιφανείας-επιφανείας, μεγάλης εμβέλειας και ακρίβειας, που μπορεί να ενσωματωθεί σε περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέτες. Σύμφωνα με το TRT, αναμένεται να αντικαταστήσει τον αμερικάνικο Harpoon.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version