Οι Κούρδοι επιθυμούν ενισχυμένο ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Ilham Ahmed, πηγή: X

Συνέντευξη στην Jerusalem Post και τον δημοσιογράφο Jonathan Spyer παραχώρησε η ανώτερη αξιωματούχος της κουρδικής Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Ροζάβα), Ιλχάμ Αχμέντ (Ilham Ahmed). Η Αχμέντ μίλησε για την κατάσταση στη Συρία και τα νέα δεδομένα μετά την ανάλυψη εξουσίας από την HTS τον περασμένο Δεκέμβριο. Επιπλέον, μίλησε για τον ρόλο του Ισραήλ στην ασφάλεια της Συρίας και την κρίση στη Μέση Ανατολή.

«Η κρίση της Μέσης Ανατολής απαιτεί να καταλάβουν όλοι ότι χωρίς να παίζουν κάποιο ρόλο το Ισραήλ και ο Εβραϊκός λαός, δεν θα υπάρξει δημοκρατική λύση για την περιοχή» είπε η Αχμέντ απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου.

«Η ασφάλεια των συνοριακών περιοχών στη Συρία απαιτεί από όλους να εμπλακούν στη λύση και το Ισραήλ είναι ένα από τα μέρη σε αυτό. Ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός, επομένως η συζήτηση με το Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντική» δήλωσε στη συνέχεια.

Οι δηλώσεις της Ιλχάμ Αχμέντ επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι τόσο οι Κούρδοι της Συρίας όσο και το Ισραήλ, φαίνεται να επιδιώκουν διπλωματικές σχέσεις το τελευταίο δίαστημα. Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο NEMESIS HD, στις αρχές του προηγούμενου μήνα η Ιλχάμ Αχμέντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σαάρ (Gideon Sa’ar). Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, κατά την συνομιλία τους η Αχμέντ είχε καταγγείλει αυθαίρετες συλλήψεις και εκτελέσεις Κούρδων πολιτών από την νέα ηγεσία της Συρίας, ενώ ο Σαάρ επιβεβαίωσε τη στήριξή του Ισραήλ στους Κούρδους της Συρίας επισημαίνοντας πως εκφράζει με κάθε ευκαιρία τις ανησυχίες των Κούρδων στις συνομιλίες με ομολόγους του.

- Advertisement -

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του, επίσης στη Jerusalem Post, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ είχε αποκαλέσει τους Κούρδους «φιλική και φιλοδυτική ομάδα» και είχε δηλώσει πως είναι διπλωματική και ηθική ανάγκη να λάβουν διεθνή υποστήριξη.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR